corona met tekst

Lieve cliënten,

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor jullie begrip deze periode, we snappen dat het een hele vervelende tijd is voor jullie met alle maatregelen door het corona virus. Dit hoort een periode te zijn waar je van moet kunnen genieten zonder onzekerheid. We proberen er met z'n allen het beste van te maken.

Vanuit onze landelijke beroepsvereniging (de KNOV) hebben we gelukkig te horen gekregen dat we een aantal maatregelen kunnen versoepelen:
- We mogen weer een vitaliteitsecho maken, dit is de allereerste echo aan het begin van de zwangerschap tijdens de eerste controle. Wij zullen de cliënten die zich de afgelopen weken hebben ingeschreven waarbij we de eerste afspraak pas met de termijn echo (tussen 10 en 12 weken) mochten maken komende week opbellen om hun afspraak te vervroegen. De rest van de intake en de informatie die we jullie moeten geven doen we nog wel telefonisch.
- Het is niet meer nodig om jullie de dag voor je controle op te bellen om alvast een deel van de controle telefonisch te doen. Mocht je klachten hebben zoals hoesten, keelpijn of koorts bel ons dan wel om je afspraak te verzetten.
- Tijdens de kraamperiode mogen wij 1x langs komen (of vaker als hier een indicatie voor is) dit doen we tussen dag 4 en 6 na de bevalling, wij verrichten dan ook de hielprik, de andere kraambedcontroles doen we middels videobellen.

De volgende maatregelen blijven nog steeds van kracht:
- Je partner (en kinderen) mogen helaas nog niet meekomen met de controles en echo's. Je mag wel videobellen met je partner tijdens de controles of met de echo.
- Wij maken na elke cliënt de spreekkamer weer schoon.
- Iedereen die op het spreekuur komt vragen we de handen te desinfecteren, hiervoor hangt een dispenser in de wachtkamer en de spreekkamer.
- De wachtkamer proberen we zo leeg mogelijk te houden, dus probeer niet te vroeg te zijn voor je afspraak.
- De vragen die we stellen tijdens de intake en de informatie over de verschillende testen in de zwangerschap doen we nog steeds telefonisch of via het formulier wat we in de bevestigingsmail aan jullie meesturen.
- Er mogen nog geen pretecho's/geslachtsbepalingsecho's worden gemaakt.
- Het hartjesspreekuur op donderdag gaat niet door.
- De voorlichtingsavonden over de bevalling gaan niet door.
- Bij de bevalling mag er, naast ons en de kraamverzorgster of verpleegkundige, maar 1 persoon aanwezig zijn.
- Bevallen is nog steeds mogelijk in het ziekenhuis.
- In het ziekenhuis mogen geen badbevallingen worden gedaan, thuis wel zolang je geen griepverschijnselen hebt. Een bevalbad kun je overigens bij ons huren.
- Ons advies is om geen kraambezoek te ontvangen.
- Je kan gewoon borstvoeding geven als je dit wilt, ook met griepklachten en ook als je positief getest bent op corona.
- nacontroles zullen nog steeds plaats vinden middels videobellen.

En natuurlijk ook de algemene maatregelen:
- Houd 1,5meter afstand.
- Schud geen handen.
- Was/desinfecteer je handen zo vaak mogelijk.
- Hoest en nies in je elleboog.
- Bij hoesten, niezen, keelpijn of koorts bel ons om je afspraak te verzetten.

Wij hopen dat er snel meer versoepeling komt van de maatregelen. We houden jullie op de hoogte. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lieve groeten van het team van verloskundigenpraktijk Lize Verbaas

Submit to FacebookSubmit to Twitter


Copyright © 2019. All Rights Reserved.

Ons telefoonnummer is 0612444535. Op dit nummer zijn we altijd te bereiken voor spoed, ongerustheid en voor bevallingen. Heb je een niet dringende vraag of wil je een afspraak maken of verzetten bel dan tijdens het telefonisch spreekuur elke werkdag tussen 9 en 10 uur op hetzelfde nummer.

Mocht er onverhoopt een telefonische storing zijn en heb je ons dringend, met spoed of tijdens de bevalling nodig maar krijg je ons na meermaals proberen niet te pakken dan mag je onze achterwacht praktijk Rashida Visser bellen op nummer 0624247983. Zij belt diegene van ons die dienst heeft en niet te bereiken is op haar privé telefoon zodat je altijd zorg krijgt.

Ons oude 06-nummer eindigend op ...271 is niet meer door ons in gebruik!! Voor alle oud-cliënten: Mocht je dit nummer nog in je telefoon hebben staan, graag verwijderen.