rivm logo

 Lieve cliënten,

Uit de updates van het RIVM blijkt dat de besmettingen met COVID-19 in Rotterdam enorm stijgen en op dit moment vinden de meeste besmettingen plaats in de leeftijdsgroep 20-29 en 30-39 jaar. Veel zwangeren als ook een groot deel van de verloskundigen vallen binnen deze leeftijdsgroepen.

Het is van groot belang (zoals Minister president Rutte ook in zijn persconferentie van 6 augustus jl. zei) dat we daarom de geldende RIVM richtlijnen blijven naleven:
- Houd 1,5 meter afstand.
- Schudt geen handen.
- Was/desinfecteer je handen zo vaak mogelijk.
- Hoest en nies in je elleboog.
- Bij hoesten, niezen, keelpijn of koorts bel ons om je afspraak te verzetten en blijf thuis!!
- Laat je testen bij milde griepklachten via tel 0800-1202. Laat ons ook de uitslag weten.

Verder zijn bij ons de volgende regels van kracht:
- Jullie partners mogen aanwezig zijn bij de controles als je dit prettig vindt, het advies blijft nog steeds: kom zo veel mogelijk alleen. Maar bij belangrijke controles: echo's, als er belangrijke zaken worden besproken of onderzoeken worden uitgevoerd mag je partner er wel bij zijn, mits hij/zij gezond is. Kinderen of andere familieleden mogen helaas niet mee!!
- Wij maken na elke cliënt de spreekkamer en wachtkamer weer schoon. Iedereen die op het spreekuur komt vragen we de handen te wassen en te desinfecteren, hiervoor hangt een dispenser in de wachtkamer en in de spreekkamer.
- De wachtkamer proberen we zo leeg mogelijk te houden, dus probeer niet te vroeg te zijn voor je afspraak.
- Het hartjesspreekuur op donderdag gaat door (tussen 12:00 en 13:00). Bel ons wel even van te voren als je wil komen, want we willen niet dat er te veel mensen in de wachtkamer zitten.
- De voorlichtingsavonden over de bevalling gaan niet door.
- Het is toegestaan om een extra persoon mee te nemen naar een bevalling in het ikazia en maasstad ziekenhuis en thuis mag er ook een extra persoon bij zijn.
- In de kraamperiode komen wij ongeveer 3x langs.
- kraamvisite mag op 1,5m afstand en buiten de tijden van de kraamverzorgster om. Overleg altijd even met je kraamverzorgster.

Ben je op vakantie geweest, dan zijn er ook regels bij terugkeer uit een land waar het reisadvies
oranje is:
- Ga 14 dagen in thuisquarantaine ook als het reisadvies geel was en tijdens je reis oranje is geworden!!
- Laat je testen bij terugkomst.
- Soms heb je als cliënt een controle staan na terugkomst. Deze controle proberen we dan uit te stellen of als dit niet mogelijk is kan de controle doorgaan als je geen klachten hebt. De voorwaarden zijn dan wel dat je alleen komt en een mondkapje draagt. Wij zullen dan ook een mondkapje op doen.

We houden jullie op de hoogte, en hopen dat er geen 2e golf gaat komen!! Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Lieve groeten van het team van verloskundigenpraktijk Lize Verbaas
Lize Verbaas
Lotte Waard
Kelly van Winke

Submit to FacebookSubmit to Twitter


Copyright © 2019. All Rights Reserved.

Ons telefoonnummer is 0612444535. Op dit nummer zijn we altijd te bereiken voor spoed, ongerustheid en voor bevallingen. Heb je een niet dringende vraag of wil je een afspraak maken of verzetten bel dan tijdens het telefonisch spreekuur elke werkdag tussen 9 en 10 uur op hetzelfde nummer.

Mocht er onverhoopt een telefonische storing zijn en heb je ons dringend, met spoed of tijdens de bevalling nodig maar krijg je ons na meermaals proberen niet te pakken dan mag je onze achterwacht praktijk Rashida Visser bellen op nummer 0624247983. Zij belt diegene van ons die dienst heeft en niet te bereiken is op haar privé telefoon zodat je altijd zorg krijgt.

Ons oude 06-nummer eindigend op ...271 is niet meer door ons in gebruik!! Voor alle oud-cliënten: Mocht je dit nummer nog in je telefoon hebben staan, graag verwijderen.