575B1695

Judith Groeneweg

 

Mijn naam is Judith Groeneweg, geboren en getogen op Schouwen-Duiveland en dus een echte Zeeuwse. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Rotterdam als verloskundige. Na twee jaar verpleegkunde te hebben gestudeerd wist ik het zeker: ik wil verloskundige worden! Het begeleiden van de zwangerschap, het volgen van de ontwikkeling van de (ongeboren) baby, ouders zien groeien, de mooie en de verdrietige momenten delen en aanwezig zijn bij de bevalling en tijdens het kraambed zijn eervolle taken die ik met liefde en passie uitvoer.

In 2010 ben ik in de praktijk bij Lize komen werken en dat klikte zo goed dat we besloten hebben om naar Hoogvliet te komen. In 2013 ben ik, samen met mijn man, in Hoogvliet komen wonen en daar wonen wij tot op heden met veel plezier. Inmiddels heb ik zelf de wondere wereld van het zwanger zijn en moeder worden mogen ervaren. In april 2015 werd onze zoon geboren, thuis en met mijn lieve collega Lize aan onze zijde. Het was een geweldig mooie ervaring om dit samen met haar te kunnen doen. Inmiddels verwachten wij in 2017 ons tweede kindje en ook dan hopen we, met Lize bij ons, weer een prachtige bevalling te beleven.

Verder ben ik naast verloskundige ook echoscopiste en stagewerkbegeleider, ben ik tot 2016 werkzaam geweest bij de Verloskunde Academie Rotterdam als werkveldassessor (tijdens examens) en was daar lid van de opleidingscommissie. Door de drukte binnen ons gezin was het niet mogelijk dit te blijven doen. Wel ben ik nog werkzaam als consulente bij Kaatje Katoen.

Momenteel is er veel beweging in verloskundig Nederland. Ook in onze regio worden de consequenties van de keuzes van de minister zichtbaar en voelbaar. Samen met mijn collega's zet ik me in om ervoor te zorgen dat de geboortezorg in onze regio zo goed en veilig mogelijk geregeld wordt. Ik hecht er veel waarde aan om zorg op maat te leveren, te luisteren naar de vragen en wensen die er zijn en samen de zwangerschap, bevalling en het kraambed tot een fijne, mooie en bijzondere tijd te maken!