575B1698Lize Verbaas                            

 

Ik ben Lize Verbaas en ben sinds 2006 verloskundige. Ik ben al heel lang getrouwd met Guus mijn lieve man.

Verloskundige is een beroep waar ik altijd al iets mee gehad heb vanaf mijn jonge jaren, maar heel lang ongrijpbaar is geweest.

Ik heb heel veel leuke dingen gedaan in mijn leven, zoals: een peuterspeelzaal opgericht met een aantal enthousiaste ouders en ben daar jaren peuterleidster geweest. Heb in die jaren ook vier kinderen gekregen die ook veel aandacht van mij vroegen en nu hele mooie mensen zijn geworden. Inmiddels heb ik 7 kleinkinderen waar ik heel veel van hou.

Toch begon het steeds een beetje meer te kriebelen en ben de gezondheidszorg ingegaan. Ik ben de opleiding gaan doen voor verpleegkundige met als doel op de verloskamers te kunnen werken wat ook uiteindelijk gelukt is. Heb daar een lange tijd met heel veel plezier gewerkt en mocht daar ook regelmatig een bevalling doen omdat iedereen wel wist hoe leuk ik dit vond. Ook heb ik nog gelijktijdig repatrieringswerk als verpleegkundige gedaan en heb uit heel veel landen patiƫnten opgehaald of thuisgebracht die daar iets hadden gekregen en alleen onder begeleiding van een verpleegkundige terug mochten. Maar toen ik een brief in handen kreeg om toch nog verloskunde te gaan studeren heb ik geen moment getwijfeld en mijn gezin stond pal achter mij en ondanks dat ik het een hele zware opleiding, maar ook een super leuke tijd heb gevonden heb ik eindelijk mijn droom kunnen waarmaken en mocht ik mij verloskundige noemen.

Na een jaar te hebben waargenomen heb ik mijn eigen praktijk kunnen starten en heb dit bijna zes jaar alleen gedraaid en gelukkig nu met twee lieve collega's, met heel veel toewijding, passie en plezier. Ik doe ook de versies, het uitwendig draaien van kinderen van stuit- naar hoofdligging en de anticonceptie bij ons in de praktijk. Het is super mooi om te zien dat er nu een hele mooie praktijk draait waar we heel veel zwangeren zien en begeleiden en bij het meest intieme moment mogen zijn, de bevalling. We zien een mooi nieuw leven beginnen, een mooi mensje. Dan volgen we de nieuwe ouders nog weer in het kraambed om te zien of alle veranderingen in hun leven goed verlopen en om zonodig bij te sturen zodat het gezinnetje een goede start heeft. Kort gezegd het mooiste beroep van de hele wereld.