Hoe bent u verzekerd voor onze zorgverlening?

Verloskundigenpraktijk Lize Verbaas werkt zonder contract met de zorgverzekeraar Caresq (Promovendum, Besured en National Academic). Wij zijn het niet eens met de voorwaarden van deze zorgverzekeraar waaronder wij onze zorg zouden moeten leveren. Daarom hebben besloten geen contract te sluiten met Caresq. Elke zwangerschap en bevalling is uniek en heeft begeleiding op maat nodig. U bent verzekerd bij Caresq. Wat betekent dat en welke mogelijkheden hebt u?

Mogelijkheden voor volledige vergoeding

Om voor volledige vergoeding van verloskundige zorg door onze praktijk in aanmerking te komen, hebt u 2 mogelijkheden:

1. Kiezen voor een verzekeraar waar wij wel een contract hebben gesloten. Dit zijn alle verzekeraars met uitzondering van Caresq en de zorgverzekeraars die onder Caresq vallen, te weten: Promovendum, Besured en National Academic.

of

2. Kiezen voor een restitutiepolis. Bij een verzekering op basis van een restitutiepolis hebt u recht op volledige vergoeding van de zorg die valt onder de basisverzekering. Een restitutiepolis respecteert uw eigen keuze, ook als u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. De extra kosten voor een restitutiepolis zijn meestal maar een paar euro per maand.

Bij een natura- en budgetpolis hebt u recht op volledige vergoeding van de zorg als u naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bij andere zorgaanbieders loopt u het risico dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit risico bestaat niet bij een restitutiepolis.

Het is zowel bij een restitutiepolis als natura- of budgetpolis mogelijk om een aanvullende verzekering te sluiten als u dat wilt, bijvoorbeeld voor de dekking van de eigen bijdrage bij de kraamzorg. Deze aanvullende verzekering hoeft u niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar waar u de basisverzekering afsluit. Vaak is het wel wat voordeliger door de korting die de verzekeraar daarvoor biedt.

Wanneer wijzigen?

Tot en met 31 december 2017 kunt u veranderen van zorgverzekeraar. Als u uiterlijk 31december uw huidige zorgverzekering opzegt, hebt u nog tot en met 31 januari 2018 de mogelijkheid een natura- of budgetpolis om te zetten naar een restitutiepolis. Als u uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoeft u de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet uw nieuwe zorgverzekeraar voor u.

Meer informatie zorgverzekeraars & polissen Denk goed na over de keuze van uw zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis u kunt kiezen, zoals: www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl &www.consumentenbond.nl

Twijfelt u of onze praktijk met uw zorgverzekeraar een contract heeft gesloten, dan kunt u dat checken op de website van uw zorgverzekeraar.